Overige producten

Refractometer 0~32% Brix

 

Met een refractometer meet u de brix waarde van het koelvloeistof, d.m.v. dit tool kan de juiste mengverhouding worden bepaald.

 

Bandskimmer  I Olieskimmer

De bandskimmer is een apparaat welke vreemde olie zoals bijvoorbeeld leijbaanolie uit uw snij- koelvloeistof verwijdert. Het apparaat is voorzien van een speciale skimmerband welke langzaam rondgedraaid word. De snelheid van de motor regelt u met een meegeleverde adapter. De band steekt in de vloeistof (zon 10 tot 20 cm). Wacht tot de vloeistof minimaal twee uur heeft stilgestaan en schakel de band- olieskimmer in.

De werking:

De band roteert door de vloeistof. De vreemde olie hecht zich aan de band en wordt aan de bovenkant van de band afgeschraapt. Via de slang kunt u het  naar een opvang reservoir leiden.

Resultaat:

Vreemde olie in uw koelvloeistof zorgt voor snelle aangroei van bacteriën. Deze bacteriën verminderen de kwaliteit van de vloeistof waardoor deze sneller vervangen moet worden. Door het skimmen van uw koelmiddel kunt u dit proces vertragen. Het resultaat is dat uw koelvloeistof langer mee gaat, dit bespaart behoorlijk in de kosten!